Azərbaycan Milli Ensiklopediyası
VIII CİLD (ENOLLAR - FEDDİN Konstantin Aleksandroviç)
    ƏNCİRFƏRƏC, zәncirfәrәc, zincilfәrәc

    ƏNCİRFƏRƏC, zәncirfәrәc,  zincilfәrәc – azәrb.-ların milli şirniyyat növü. Əsasәn Bakı zonasında geniş yayılmışdır. Ətçәkәn maşından keçirilmiş vә qazanda bişirilәn tәzә әncirin üzәrinә üzüm doşabı vә un әlavә edilmәklә hazırlanır. Sonda alınmış kütlәyә döyülmüş әdviyyat qarışığı (razyana, qara vә әtirli istiot, zәncәfil, darçın, mixәk) әlavә edilir. Hazır mәhsul nazik tәbәqә halında yağ çәkilmiş tavada yayılıb qurudulur vә paxlava şәklindә doğranılır.

Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (Azərbaycan dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2007
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, I CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2009
ISBN: 978-9952-441-02-4
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, II CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2010
ISBN: 978-9952-441-05-5
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, III CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2011
ISBN: 978-9952-441-07-9
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (rus dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2012
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, IV CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2013
ISBN: 978-9952-441-03-1
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, V CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2014
ISBN: 978-9952-441-10-9
Səhifələrin sayı: 592
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, VI CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili 2015
ISBN: 978-9952-441-11-6
Səhifələrin sayı: 608
ENOLLAR – FEDDİN Konstantin Aleksandroviç
    ƏNCİRFƏRƏC, zәncirfәrәc, zincilfәrәc

    ƏNCİRFƏRƏC, zәncirfәrәc,  zincilfәrәc – azәrb.-ların milli şirniyyat növü. Əsasәn Bakı zonasında geniş yayılmışdır. Ətçәkәn maşından keçirilmiş vә qazanda bişirilәn tәzә әncirin üzәrinә üzüm doşabı vә un әlavә edilmәklә hazırlanır. Sonda alınmış kütlәyә döyülmüş әdviyyat qarışığı (razyana, qara vә әtirli istiot, zәncәfil, darçın, mixәk) әlavә edilir. Hazır mәhsul nazik tәbәqә halında yağ çәkilmiş tavada yayılıb qurudulur vә paxlava şәklindә doğranılır.

    ƏNCİRFƏRƏC, zәncirfәrәc, zincilfәrәc

    ƏNCİRFƏRƏC, zәncirfәrәc,  zincilfәrәc – azәrb.-ların milli şirniyyat növü. Əsasәn Bakı zonasında geniş yayılmışdır. Ətçәkәn maşından keçirilmiş vә qazanda bişirilәn tәzә әncirin üzәrinә üzüm doşabı vә un әlavә edilmәklә hazırlanır. Sonda alınmış kütlәyә döyülmüş әdviyyat qarışığı (razyana, qara vә әtirli istiot, zәncәfil, darçın, mixәk) әlavә edilir. Hazır mәhsul nazik tәbәqә halında yağ çәkilmiş tavada yayılıb qurudulur vә paxlava şәklindә doğranılır.