Azərbaycan Milli Ensiklopediyası
VIII CİLD (ENOLLAR - FEDDİN Konstantin Aleksandroviç)
    ƏT-SÜMÜK UNU

    ƏT-SÜMÜK UNU – heyvan mәnşәli zülallı yem. Ət kombinatlarında vә utilizasiya z-dlarında qidaya yaramayan vә ölü heyvanların, sallaqxana, bekon vә konserv tullantılarından, hәmçinin vәhşi heyvan ovlayan donanmalarda dәniz yırtıcılarının cәmdәyindәn hazırlanır. Xammal tәzyiq altında buxarla işlәnir vә açıq qazanlarda bişirilir, sonra qurudulur, doğranır vә üyüdülür. Ə.-s.u. bozumtul-qonur rәngli, spesifik iylidir. Tәrkibi vә qidalılığı xammalın növündәn asılı olaraq dәyişir. Əla sort unun rütubәtliliyi 9%-dәn, tәrkibindәki yağ 11%dәn, kül 28%-dәn, protein 50%-dәn azdır. Belә unun 1 kq-ında 0,8-әdәk yem vahidi vә 320 q-adәk hәzmolunan protein vardır. Ə.-s.u. әsasәn donuzların, quşların, hәr növ cavan k.t. heyvanlarının yeminә vә bir çox kombinә edilmiş yemin tәrkibinә daxil edilir.

Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (Azərbaycan dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2007
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, I CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2009
ISBN: 978-9952-441-02-4
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, II CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2010
ISBN: 978-9952-441-05-5
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, III CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2011
ISBN: 978-9952-441-07-9
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (rus dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2012
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, IV CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2013
ISBN: 978-9952-441-03-1
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, V CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2014
ISBN: 978-9952-441-10-9
Səhifələrin sayı: 592
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, VI CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili 2015
ISBN: 978-9952-441-11-6
Səhifələrin sayı: 608
ENOLLAR – FEDDİN Konstantin Aleksandroviç
    ƏT-SÜMÜK UNU

    ƏT-SÜMÜK UNU – heyvan mәnşәli zülallı yem. Ət kombinatlarında vә utilizasiya z-dlarında qidaya yaramayan vә ölü heyvanların, sallaqxana, bekon vә konserv tullantılarından, hәmçinin vәhşi heyvan ovlayan donanmalarda dәniz yırtıcılarının cәmdәyindәn hazırlanır. Xammal tәzyiq altında buxarla işlәnir vә açıq qazanlarda bişirilir, sonra qurudulur, doğranır vә üyüdülür. Ə.-s.u. bozumtul-qonur rәngli, spesifik iylidir. Tәrkibi vә qidalılığı xammalın növündәn asılı olaraq dәyişir. Əla sort unun rütubәtliliyi 9%-dәn, tәrkibindәki yağ 11%dәn, kül 28%-dәn, protein 50%-dәn azdır. Belә unun 1 kq-ında 0,8-әdәk yem vahidi vә 320 q-adәk hәzmolunan protein vardır. Ə.-s.u. әsasәn donuzların, quşların, hәr növ cavan k.t. heyvanlarının yeminә vә bir çox kombinә edilmiş yemin tәrkibinә daxil edilir.

    ƏT-SÜMÜK UNU

    ƏT-SÜMÜK UNU – heyvan mәnşәli zülallı yem. Ət kombinatlarında vә utilizasiya z-dlarında qidaya yaramayan vә ölü heyvanların, sallaqxana, bekon vә konserv tullantılarından, hәmçinin vәhşi heyvan ovlayan donanmalarda dәniz yırtıcılarının cәmdәyindәn hazırlanır. Xammal tәzyiq altında buxarla işlәnir vә açıq qazanlarda bişirilir, sonra qurudulur, doğranır vә üyüdülür. Ə.-s.u. bozumtul-qonur rәngli, spesifik iylidir. Tәrkibi vә qidalılığı xammalın növündәn asılı olaraq dәyişir. Əla sort unun rütubәtliliyi 9%-dәn, tәrkibindәki yağ 11%dәn, kül 28%-dәn, protein 50%-dәn azdır. Belә unun 1 kq-ında 0,8-әdәk yem vahidi vә 320 q-adәk hәzmolunan protein vardır. Ə.-s.u. әsasәn donuzların, quşların, hәr növ cavan k.t. heyvanlarının yeminә vә bir çox kombinә edilmiş yemin tәrkibinә daxil edilir.