Azərbaycan Milli Ensiklopediyası
IX CİLD (FEDİNQ - EMİN)
    FƏSƏLİ 

    FƏSƏLİ – Azәrb. milli mәtbәxindә geniş yayılmış un mәmulatı. Maya, su vә duz qatılmaqla yoğrulmuş xәmirdәn kündәlәrә tutulur, nazik yuxalar yayılır. Hәr bir yuxanın üzәrinә istiot, sarıkök (bәzi bölgәlәrdә keşniş toxumu, hil, darçın, zәncәfil) qatılmış әridilmiş yağ, yaxud cızdaq çәkilir. Yağlı tәrәfi içәri olmaqla lülә şәklindә burulmuş yuxalar kökә şәklinә salınır, hәr iki tәrәfi tavada, yaxud sacda qızardılır. Süfrәyә verilәrkәn yanına bal qoyulur.

Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (Azərbaycan dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2007
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, I CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2009
ISBN: 978-9952-441-02-4
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, II CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2010
ISBN: 978-9952-441-05-5
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, III CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2011
ISBN: 978-9952-441-07-9
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (rus dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2012
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, IV CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2013
ISBN: 978-9952-441-03-1
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, V CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2014
ISBN: 978-9952-441-10-9
Səhifələrin sayı: 592
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, VI CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili 2015
ISBN: 978-9952-441-11-6
Səhifələrin sayı: 608
FEDİNQ – EMİN
    FƏSƏLİ 

    FƏSƏLİ – Azәrb. milli mәtbәxindә geniş yayılmış un mәmulatı. Maya, su vә duz qatılmaqla yoğrulmuş xәmirdәn kündәlәrә tutulur, nazik yuxalar yayılır. Hәr bir yuxanın üzәrinә istiot, sarıkök (bәzi bölgәlәrdә keşniş toxumu, hil, darçın, zәncәfil) qatılmış әridilmiş yağ, yaxud cızdaq çәkilir. Yağlı tәrәfi içәri olmaqla lülә şәklindә burulmuş yuxalar kökә şәklinә salınır, hәr iki tәrәfi tavada, yaxud sacda qızardılır. Süfrәyә verilәrkәn yanına bal qoyulur.

    FƏSƏLİ 

    FƏSƏLİ – Azәrb. milli mәtbәxindә geniş yayılmış un mәmulatı. Maya, su vә duz qatılmaqla yoğrulmuş xәmirdәn kündәlәrә tutulur, nazik yuxalar yayılır. Hәr bir yuxanın üzәrinә istiot, sarıkök (bәzi bölgәlәrdә keşniş toxumu, hil, darçın, zәncәfil) qatılmış әridilmiş yağ, yaxud cızdaq çәkilir. Yağlı tәrәfi içәri olmaqla lülә şәklindә burulmuş yuxalar kökә şәklinә salınır, hәr iki tәrәfi tavada, yaxud sacda qızardılır. Süfrәyә verilәrkәn yanına bal qoyulur.