Azərbaycan Milli Ensiklopediyası
IX CİLD (FEDİNQ - EMİN)
    FƏTİR 

    FƏTİR – Azәrb.-da geniş yayılmış un mәmulatı, yağlı çörәk növü. Yağ, yaxud cızdaq qatılmış undan mayalı vә ya mayasız xәmir yoğurulur (bәzәn әdviyyat da – keşniş toxumu, çörәkotu vә s.-dә әlavә edilir). Xәmir gәldikdәn sonra kündәlәnir, yayılır, üzәrinә naxış vurulur, zәfәranlı yumurta çәkilir vә xaş-xaş sәpilәrәk tәndirdә, sacda, yaxud fırında bişirilir. Azәrb.-ın bәzi bölgәlәrindә toy günü qız evindәn oğlan evinә iri mәcmәyidә üzәri naxışlı, yanına ayrıca qabda bal ilә kәrә yağı qoyulmuş F. göndәrilirdi.

Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (Azərbaycan dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2007
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, I CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2009
ISBN: 978-9952-441-02-4
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, II CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2010
ISBN: 978-9952-441-05-5
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, III CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2011
ISBN: 978-9952-441-07-9
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (rus dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2012
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, IV CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2013
ISBN: 978-9952-441-03-1
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, V CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2014
ISBN: 978-9952-441-10-9
Səhifələrin sayı: 592
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, VI CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili 2015
ISBN: 978-9952-441-11-6
Səhifələrin sayı: 608
FEDİNQ – EMİN
    FƏTİR 

    FƏTİR – Azәrb.-da geniş yayılmış un mәmulatı, yağlı çörәk növü. Yağ, yaxud cızdaq qatılmış undan mayalı vә ya mayasız xәmir yoğurulur (bәzәn әdviyyat da – keşniş toxumu, çörәkotu vә s.-dә әlavә edilir). Xәmir gәldikdәn sonra kündәlәnir, yayılır, üzәrinә naxış vurulur, zәfәranlı yumurta çәkilir vә xaş-xaş sәpilәrәk tәndirdә, sacda, yaxud fırında bişirilir. Azәrb.-ın bәzi bölgәlәrindә toy günü qız evindәn oğlan evinә iri mәcmәyidә üzәri naxışlı, yanına ayrıca qabda bal ilә kәrә yağı qoyulmuş F. göndәrilirdi.

    FƏTİR 

    FƏTİR – Azәrb.-da geniş yayılmış un mәmulatı, yağlı çörәk növü. Yağ, yaxud cızdaq qatılmış undan mayalı vә ya mayasız xәmir yoğurulur (bәzәn әdviyyat da – keşniş toxumu, çörәkotu vә s.-dә әlavә edilir). Xәmir gәldikdәn sonra kündәlәnir, yayılır, üzәrinә naxış vurulur, zәfәranlı yumurta çәkilir vә xaş-xaş sәpilәrәk tәndirdә, sacda, yaxud fırında bişirilir. Azәrb.-ın bәzi bölgәlәrindә toy günü qız evindәn oğlan evinә iri mәcmәyidә üzәri naxışlı, yanına ayrıca qabda bal ilә kәrә yağı qoyulmuş F. göndәrilirdi.