Azərbaycan Milli Ensiklopediyası
IX CİLD (FEDİNQ - EMİN)
    FİSİNCAN 

    FİSİNCAN – Yaxın Şәrqdә, o cümlәdәn Azәrb.-da geniş yayılmış xörәk növü. Əsasәn, quş (toyuq, qırqovul, qaz, ördәk, hindtoyuğu) әtindәn hazırlanır; qoyun vә mal әtinin qiymәsindәn (rizә-küftә şәklindә) dә hazırlanır. Tәmizlәnmiş quş әti doğranıb qazanda bişirilir, sonra tavada yağ-soğanla qovrulur vә üstünә öz suyu әlavә olunur. Əvvәlcәdәn hәvәngdә döyülmüş vә ya lәpәçәkәn maşında xırdalanmış qoz lәpәsi abqora, yaxud lavaşana (bәzәn nar şirәsi) ilә qarışdırılaraq әtin üstünә tökülür,duz, istiot, sarıkök vurularaq, adәtәn, mis qazanda, vam odda bişirilir. Xörәyin üzünә çıxan yağ durulanda, F. hazır olur. Yaxşı bişmiş F. qaraya çalan rәngdә olur: Bakıda F. bişirәndә qara çaydaşıdan (qәnbәrdәn), Lәnkәranda xüsusi F. “nalı”ndan istifadә edilir. F. süfrәyә ayrıca, yaxud plovla birlikdә verilir.

Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (Azərbaycan dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2007
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, I CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2009
ISBN: 978-9952-441-02-4
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, II CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2010
ISBN: 978-9952-441-05-5
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, III CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2011
ISBN: 978-9952-441-07-9
Səhifələrin sayı: 604
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, “Azərbaycan” xüsusi cildi (rus dilində)
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2012
ISBN: 978-9952-441-01-7
Səhifələrin sayı: 881
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, IV CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2013
ISBN: 978-9952-441-03-1
Səhifələrin sayı: 608
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, V CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili: 2014
ISBN: 978-9952-441-10-9
Səhifələrin sayı: 592
Sərlövhə: Azərbaycan Milli Ensiklopediyası, VI CİLD
Nəşriyyat: "Azərbaycan Milli Ensiklopediyası" Elmi Mərkəzi
Nəşr yeri: Bakı
Nəşr ili 2015
ISBN: 978-9952-441-11-6
Səhifələrin sayı: 608
FEDİNQ – EMİN
    FİSİNCAN 

    FİSİNCAN – Yaxın Şәrqdә, o cümlәdәn Azәrb.-da geniş yayılmış xörәk növü. Əsasәn, quş (toyuq, qırqovul, qaz, ördәk, hindtoyuğu) әtindәn hazırlanır; qoyun vә mal әtinin qiymәsindәn (rizә-küftә şәklindә) dә hazırlanır. Tәmizlәnmiş quş әti doğranıb qazanda bişirilir, sonra tavada yağ-soğanla qovrulur vә üstünә öz suyu әlavә olunur. Əvvәlcәdәn hәvәngdә döyülmüş vә ya lәpәçәkәn maşında xırdalanmış qoz lәpәsi abqora, yaxud lavaşana (bәzәn nar şirәsi) ilә qarışdırılaraq әtin üstünә tökülür,duz, istiot, sarıkök vurularaq, adәtәn, mis qazanda, vam odda bişirilir. Xörәyin üzünә çıxan yağ durulanda, F. hazır olur. Yaxşı bişmiş F. qaraya çalan rәngdә olur: Bakıda F. bişirәndә qara çaydaşıdan (qәnbәrdәn), Lәnkәranda xüsusi F. “nalı”ndan istifadә edilir. F. süfrәyә ayrıca, yaxud plovla birlikdә verilir.

    FİSİNCAN 

    FİSİNCAN – Yaxın Şәrqdә, o cümlәdәn Azәrb.-da geniş yayılmış xörәk növü. Əsasәn, quş (toyuq, qırqovul, qaz, ördәk, hindtoyuğu) әtindәn hazırlanır; qoyun vә mal әtinin qiymәsindәn (rizә-küftә şәklindә) dә hazırlanır. Tәmizlәnmiş quş әti doğranıb qazanda bişirilir, sonra tavada yağ-soğanla qovrulur vә üstünә öz suyu әlavә olunur. Əvvәlcәdәn hәvәngdә döyülmüş vә ya lәpәçәkәn maşında xırdalanmış qoz lәpәsi abqora, yaxud lavaşana (bәzәn nar şirәsi) ilә qarışdırılaraq әtin üstünә tökülür,duz, istiot, sarıkök vurularaq, adәtәn, mis qazanda, vam odda bişirilir. Xörәyin üzünә çıxan yağ durulanda, F. hazır olur. Yaxşı bişmiş F. qaraya çalan rәngdә olur: Bakıda F. bişirәndә qara çaydaşıdan (qәnbәrdәn), Lәnkәranda xüsusi F. “nalı”ndan istifadә edilir. F. süfrәyә ayrıca, yaxud plovla birlikdә verilir.